Messutalo Lato Jyväskylä

Messutalo Lato on rakennettu nousevalle, kiilamaiselle rinnetontille. Tontti rajoittuu toiselta sivulta tiehen ja toisella sivulla on massiivinen kivitalo. Tontin takana on lehtometsää. Autotalli-varastorakennus on heti sisääntulon vieressä, ajopihan oikeassa reunassa. Viereisellä sivulla on päärakennus, Lato-talo. Rakennusten välistä on käynti oleskelupihalle. Talon tienpuoleiselle sivulle ei saanut tehdä sisäänkäyntiä. Kaikki ovet ovat sisäpihan puolella, talon pitkällä sivulla, ja talon toisessa päädyssä, jossa on katettu oleskeluterassi. Olohuone on talon päädyssä. Isoista kulmaikkunoista aukeaa näkymä lähimetsään. Olohuoneen vieressä olevasta keittiöstä on lasiliukuovi oleskeluterassille kesäolohuoneeseen. Terassin jatkoksi tehtiin grillipaikka, jonka tietä vasten olevalle laidalle rakennettiin 180 cm korkea aita antamaan näkösuojaa. Runsaat pensasistutukset metsän laidassa tuovat myös yksityisyyttä. Naapuritalon takaseinä on lähes kokonaan ikkunaton kiviseinä. Monotonista seinäpintaa rikottiin sijoittamalla sen eteen pergola ja hyötypuutarha. Kannustalo-edustajasi auttaa sinua rakennusten sijoittelussa tontille.