Raken­tamisen vaiheet

Rakentamisen vaiheet

 1. TONTTI

  Uuden Kodin rakentaminen lähtee tontin löytämisestä. Tontin sijainti usein määrää sitä, millaisen talon alueelle saa rakentaa (esimerkiksi kerrosluku ja kattokaltevuus) ja lisäksi tontin muoto ja ilmansuunnat vaikuttavat merkittävästi kodin tilojen suunnitteluun.

 2. MUUTTOVALMIS VAI RÄÄTÄLÖITY

  Haluatko osallistua rakentamiseen itse vai päästä mahdollisimman helpolla? Onko unelmasi viimeistä yksityiskohtaa myöten sinulle suunniteltu koti vai löydätkö unelmiesi kodin muuttovalmismallien joukosta – toki niitäkin voi vaihtelevissa määrin muokata asiakkaan toiveiden mukaan. Ja toisaalta – räätälöidyn suurelementtikodin voi rakennuttaa avaimet käteen -sopimuksella Kannustalon edustajien yhteistyöverkostoiden kautta.

 3. TYYLI

  Mistä tyylistä tykkäät? Moderni vai perinteinen?  Kolahtaako klassinen Aurora, Rauhala, Iiris tai Vihervaara vai oletko Harmajan, Ladon tai Valon ystävä?

 4. TALOMALLI

  Tutustu mallistoihimme – räätälöityhin tai muuttovalmiisiin Kannustalo-Koteihin – ja löydä juuri Sinun ja perheesi tarpeisiin vastaava Koti. Räätälöityä taloa voi muokata pienintä yksityiskohtaa myöten, muuttovalmiissa muutoksia voidaan tehdä moduulirakenteen asettamien rajoitteiden puitteissa.

 5. LUONNOS JA TARJOUS

  Kun haaveet ovat hahmottuneet, olet ollut yhteydessä Kannustalon edustajaan ja saanut hänen kauttaan luonnoksen ja tarjouksen uudesta Kodistasi, on hyvä aika jutella pankinjohtajan kanssa. Toivottavasti haaveet ja todellisuus kohtaavat suotuisasti!

 6. TALOKAUPPA

  Talokaupan solmimisen myötä asiat lähtevät rullaamaan. Rakennuslupa ym. virallisten papereiden täytyy olla kunnossa ennen projektin aloittamista. Älä huoli – Kannustalon edustaja auttaa ja opastaa tarpeen mukaan!

 7. PERUSTUS

  Oli valintasi sitten räätälöity tai muuttovalmis, tarvitaan perustus. Muuttovalmissopimukseen voi sisällyttää myös perustukset tai hoitaa sen itse. Pääasia on, että tukeva kivijalka seisoo jyhkeänä tontilla talopaketin tai moduulirekkojen kaartaessa pihaan.

 8. PAPERITÖITÄ

  Rakennusluvan käsittelyaika on n. 4-24 viikkoa kunnasta riippuen.

 9. OMAAN KOTIIN

  9A
  Muuttovalmiissa Kannusplus-toimituksessa talokaupan jälkeen aloitetaan uuden kodin sisustussuunnittelu. Ensin on tapaaminen kalustemyymälässä, jossa käydään läpi kaikki kodin kiintokalusteet. Sisustuksen pintamateriaalit valitaan Kannustalon sisustusstudiolla.
  Myös kodin sähkö- ja lvi-suunnitelmat käydään huolella läpi ammattilaistemme kanssa.

  Työt tontilla alkavat rakennusluvan saamisen jälkeen. Rakennusaika vaihtelee talomallista ja talon valmiusasteesta riippuen. Se on noin 6-8 kk. Sitten on aika muuttaa uuteen Kotiin!

  9B
  Räätälöidyssä toimituksessa asennamme kotisi yleensä vesikattoon saakka tai sitten kokonaan ulkoapäin valmiiksi. Voit jatkaa oman Kotisi rakentamista haluamallasi tavalla: mahdollisuuksien mukaan itse tehden tai Kannustalo-edustajan paikallista yhteistyöverkostoa hyödyntäen.

  Lisää tietoa saat alueesi Kannustalo-edustajalta.