Kannus­talon Suomi

Asuntomessutalomme 2021

Kannustalon Suomi on suunniteltu tiukalla 350 000 euron budjetilla. Tarkalla suunnittelulla talossa on saavutettu kustannustehokkuus sekä asukkaiden toivoma estetiikka. Tutustu saavutettavissa olevaan unelmakotiin, joka muuntuu helposti perheen tarpeiden mukaan.

Virtuaalikierros

Tutustu messutaloomme virtuaalisesti! Voit vierailla virtuaalisesti talon jokaisessa huoneessa.

Astu sisään

Kannustalon Suomi -messutalo on rakennettu kahden aikuisen kodiksi, jossa perhee aikuiset lapset vierailevat viikonloppuisin. Kannustalon suunnittelijoiden ja asukkaiden yhdessä räätälöimän talon lähtökohtana on ollut Harmaja 124. Talon matalalla sivulla on perheen yksityiset tilat ja korkea osa on yhteistä tilaa.

Messutalon kolmesta makuuhuoneesta yksi on sisustettu työhuoneeksi ja toinen mediahuoneeksi. Kodin keskiössä on iso avara keittiö, ruokailutila ja olohuone, jossa koko perhe viettää aikaa yhdessä. Isoista ikkunoista luonto tulee osaksi kodin harmonista sisustusta. Kannustalon Suomi -talossa on paljon oleskelutilaa ulkona, molemmissa päissä on sisään vedetty katettu terassi.

– Talo on unelmiemme mukainen ja jopa vielä paljon upeampi, iloitsevat Hanna ja Eero Jokirinne, Kannustalon Suomen tulevat asukkaat.

Ulkopuolelta mustikan­sininen

Kannustalon Suomen ulkoväriksi valittiin sisustussuunnittelija Helena Karihtalan ehdotuksesta tumma mustikansininen väri Tikkurilan Kettinki, jonka sävy muuttuu kauniisti sään ja valon mukaan. Pulpettikattoinen talo on saanut muotonsa Kannustalon Laavu-mallista.

Kustannus­tehokasta suunnittelua

Messutalon huonekorkeus on olohuoneen korkeimmassa kohdassa 3,40 metriä. Sitä on madallettu 30 senttiä Harmaja 124 -mallista, jonka ansiosta pitkä seinä on voitu valmistaa yhdestä isosta elementistä. Tämä muutos toi rakentamiseen 15 000 euron kustannussäästön. Ajatus tähän budjettiystävälliseen muutokseen syntyi Kannustalon ammattilaisten ja asukkaiden yhteisessä tapaamisessa.

Muunneltava pohjaratkaisu

Talon pohjaan tehtiin paljon muutoksia asukkaiden toiveiden pohjalta. Sauna, kylpy- ja vilvoittelutilat sijoitettiin talon päähän, josta on järvinäkymät.

Avaa pohjakuva

KANNUSTALON SUOMI 4 H + K + S

Huoneistoala: 126 m² + tekninen tila 4,5 m²

Rakennuttajat: Hanna ja Eero Jokirinne

Pääsuunnittelija: Marja-Terttu Mäki
Arkkitehtisuunnittelija: Annika Torkko, Kannustalo
Rakennesuunnittelija: Jussi Pöllä, Kannustalo
LVI-suunnittelija: OKT Talotekniikka Oy
Sähkösuunnittelija: OKT Talotekniikka Oy
Sisustussuunnittelija: Helena Karihtala, Interior Design Helena Karihtala Oy
Pihasuunnittelija: Sanna Moilanen, Toivepiha Oy

Sisustus

Asuntomessukohteemme sisustuksen on suunnitellut Helena Karihtala. Helena on Suomen tunnetuimpia sisustussuunnittelijoita. Yhteistyö Kannustalon kanssa on jatkunut jo vuodesta 2004. Helena on ollut mukana suunnittelemassa myös Kannustalon Harmaja- ja MustA -talomallistoja.

Helena tunnetaan kauniista ja ajattomista sisustuksista, joissa lähtökohtana on aina käytännöllisyys.

Helena oli mukana jo Kannustalon Suomi -messutalon pohjan muokkauksessa. Sisustussuunnitelman, materiaali- ja värivalinnat Helena toteutti asukkaiden toiveiden mukaan. Yhdessä valittiin vaaleita ja ajattomia materiaaleja sekä neutraaleja värejä. Valinnoissa kiinnitettiin erityistä huomiota pintojen helppoon puhdistettavuuteen sekä siihen, että materiaalien täytyy olla koiraperheessä erityisen kestäviä. Messutalon huonekalut ovat Artek Helsingistä. Vanhempien vuode ja matot ovat Woodnotesilta.

Katso video

Huonekortit

Huonekorteista löydät tiedot mm. talon pintamateriaaleista, maalisävyistä, kiintokalusteista ja sisustustuotteista.

Tutustu

Tarkan budjetin talo

Asuntomessutalon asukkaat Hanna ja Eero Jokirinne kertovat, kuinka onnistuivat rakentamaan unelmiensa kodin tiukalla budjetilla

Lue tarina

Yhteistyö­kumppanit

Muokataan yhdessä juuri teille sopiva koti!

Suomi-mallistosta löytyy suunnittelijoidemme tekemiä erikokoisia muutosversioita messutalosta. Kaikkia valmiita talomalleja voidaan muokata perheesi toiveiden ja tontin vaatimusten mukaan.

Tutustu muutosmalleihin