Kannustalon Harmaja Saimaa

kannustalo-mikkeli-2017-iso

harmaja-saimaa-olohuone-terassi

harmaja-saimaa-nakyma-makkariin

Kannustalon loft-henkinen Harmaja Saimaa on suunniteltu nelihenkiselle perheelle. Harmaja Saimaa on täysin uusi talomalli Kannustalon suuren suosioon saavuttaneeseen Harmaja-mallistoon. Kannustalo suunnitteli modernin puutalon asiakasperheen toiveiden mukaan, ympäröivää maisemaa kunnioittaen.

Huomioitavaa kohteesta:
Harmaja Saimaassa on paljon avaraa yhtenäistä tilaa. Isot maisemaikkunat ja taloa kiertävät isot oleskeluterassit yhdistävät kodin ympäröivään, häkellyttävän kauniiseen luontoon. Talo tuntuu neliöitään suuremmalta.

Toimeksianto

Perhe toivoi, että heidän Kodissa on niin rauhallinen tunnelma, että kuiskauksenkin kuulee. Maisema haluttiin osaksi sisätiloja. Illalla ikkunoista näkyy kirkkaalla ilmalla tähdet ja niiden lennot, kuu ja sen silta Saimaan pintaa vasten. Isot maisemaikkunat yhdistävät talon sisätilat ympäröivään luontoon ja tuovat huikeat järvinäköalat osaksi sisustusta.

HARMAJA SAIMAA 4H+k

HUONEISTOALA: asunto-osa 153,0 m2 (sis. parvi 21,0 m2) + kuntosali 27,0 m2 + man cave 25,0 m2
KERROSALA: asunto-osa 185,5 m2 (sis.parvi 25,0 m2) + kuntosali 35,0 m2

RAKENNUSSUUNNITTELU: Sanna Hautamäki
PROJEKTIARKKITEHTI: Tiina Pyykkö
RAKENNESUUNNITTELU: Juuso Vertanen

PINTAMATERIAALIT JA KIINTOKALUSTEET: Kirsi Valanti
HUONEKALUT JA VÄRISUUNNITTELU: Susanna Vento

ERIKOKOISIA VERSIOITA MESSUTALOSTA

harmaja-saimaa-kellari

harmaja-saimaa-alakerta

harmaja-saimaa-ylakerta-iso

KANNUSTALON HARMAJA MULLISTI MODERNIN VALMISTALO­ARKKITEHTUURIN

Kannustalon rakastettu Harmaja-mallisto on lanseerattu jo vuonna 2004. Kannustalon suunnittelijat ideoivat Harmaja-malliston yhteistyössä sisustussuunnittelija Helena Karihtalan kanssa. Yhtenä inspiraation lähteenä käytettiin myös Tuusulan asuntomessuilla vuonna 2000 ja New Yorkin Modernin taiteen museossa vuonna 2008 esiteltyä Kosketus-taloa.

kosketus

Kosketus Tuusulan asuntomessuilla 2000, MOMA New York, 2008.

ensimmäinen-harmaja

Ensimmäinen Harmaja.

Kannustalon Harmaja aloitti kokonaan uuden valmistalotrendin Suomessa. Harmajassa ensiesitellyt murretut harjakatot ja voimakkaat vaakarimoitukset ovat nyt olennainen osa suomalaisia pientaloalueita.

Vuosien saatossa Harmaja-malliston kodeista on tehty runsaasti erilaisia muunnelmia asiakasperheiden toiveiden ja tonttien vaatimusten mukaan. Nyt Mikkelin asuntomessuilla esiteltävä Harmaja Saimaa on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi suunniteltu täysin uusi talomalli suuren suosion saavuttaneeseen Harmaja-mallistoon.

Harmajalle ominaisia erityispiirteitä ovat sen vahvat vaakalinjat: vaakarimoitus, ulkoverhouspanelointi sekä suuret maisemaikkunat, jotka on tyypillisimmillään jaettu kolmeen vaakasuoraan valoaukkoon. Harmajan kattona on yleisimmin murrettu harjakatto, mutta mallisto sallii myös muut kattoratkaisut. Sisääntulon yhteyteen on suunniteltu katettu pylväikkö, mikä tuo mielenkiintoa talon arkkitehtuuriin.

Talon sisätilojen suunnittelussa toiminnot keskittyvät suuren yhteisen tilan ympärille, missä kokataan, syödään ja nautitaan yhdessäolosta. Makuuhuoneet ja kosteat tilat on rytmitetty tämän valoisan keskitilan ympärille.

KANNUSTALO ASUNTO­MESSUILLA

Kannustalo Oy on ollut mukana asuntomessuilla kahdeksan kertaa. Useimmat messutalomme on valittu myös yleisöäänestyksessä asuntomessujen parhaimmiksi taloiksi.

1994 Messuvoittaja Ainola Pietarsaaren asuntomessuilla. Inspiraationa vanhat merenrantahuvilat. Ainola aloitti ennennäkemättömän perinnetalobuumin Suomessa.
1997 Messuvoittaja Onnela Raision asuntomessuilla.
2000 Messuvoittaja Rauhala Tuusulan asuntomessuilla. Samoilla messuilla esiteltiin myös moderni Kosketus, joka oli esillä vuonna 2008 New Yorkin Modernin taiteen museon valmistaloja esittelevässä näyttelyssä.
2004 Messuvoittaja Aurora Heinolan asuntomessuilla. Aurora valittiin vuonna 2015 asuntomessuhistorian kaikkien aikojen komeimmaksi messutaloksi.
2007 Messuvoittaja Vihervaara Hämeenlinnan asuntomessuilla.
2011 Kolme taloa Kokkolan asuntomessuilla: kivitalo Aarreräätälöity Helmi ja muuttovalmis Venla.
2014 Lato Jyväskylän asuntomessuilla.
2016 Pohjanmaa Seinäjoen asuntomessuilla. Moderni versio perinteisestä pohjalaistalosta.
2017 Harmaja Saimaa

LISÄTIEDOT

TOIMITUSJOHTAJA
Mika Uusimäki
0500 363 080
mika.uusimaki@kannustalo.fi

MARKKINOINTIPÄÄLLIKKÖ
Mika Issakainen
044 0575 357
mika.issakainen@kannustalo.fi

Kuvapankki

« Takaisin ajankohtaisiin