Messutalo Vihervaara Hämeenlinna

Messuvoittaja Vihervaaran tontti oli alkuvaiheessa haasteellinen. Se sijaitsi osittain notkossa. Kiilamaista tonttia rajaa yhdeltä sivulta risteysalue ja tie. Tontin toisella sivulla on naapuritalo. Tontilla kasvoi nuorta, hoitamatonta, liian tiheään istutettua kuusikkoa. Arkkitehtimme Sanna Hautamäen käsissä rumasta ankanpoikasesta tuli joutsen, asuntomessujen kaunein pihapiiri: Päärakennus sijoitettiin päätien suuntaisesti rakennusalan rajalle.

Tontin toiselle sivulla on autokatos-pihahuone, joka tuo samalla näkösuojaa ylärinteessä olevaan naapuritaloon. Päärakennuksen ja autokatoksen väliin jää suojainen sisäpiha. Puustoa raivattiin ja vain hyväkuntoiset puut säilytettiin. Metsikön aluskasvillisuus siistittiin. Näin pihalle saatiin avaruutta ja valoa; pihan takaa aukeava kaunis peltomaisema otettiin osaksi pihapiiriä. Autokatos-kesähuoneen jatkoksi rakennettiin Kannustalon pergoloilla rauhallinen oleskelupaikka. Tontin päässä, metsikön reunassa on leikkimökki ja nurmikenttä lasten pallopelejä varten.

Vihervaara-mallistosta löydät erilaisille tonteille suunniteltuja koteja, joita on helppo muokata perheesi toiveita ja tontin vaatimuksia vastaaviksi. Kannustalon edustaja on apunasi unelmakotisi suunnittelussa.

Lisää kuvia