Fregatti

Skandinaavisen kodikasta ja ekologista asumista

Fregatti sopii omakotiasumiseen tiiviisti kaavoitetuille alueille kuin myös vapaa-ajan asumiseen luonnonrauhaan.

Fregatti on pelkistetyn skandinaavinen talomalli, joka taipuu moneksi. Fregatista on helppo tehdä joko moderni tai klassinen versio. Kattomateriaalia vaihtamalla tai lisäämällä ristikot ikkunoihin talon ilme muuttuu klassisemmaksi. Modernin pelkistettynä versiona se säilyttää silti lämpimän kotoisuuden ja ajattomuuden.

fregatti-porvoo

Fregatti 96, talon pelkistetty arkkitehtuuri sopii myös vanhojen rakennusten keskelle. Kuvittelimme talon vanhaan Porvooseen.

Pieni on kaunista

Fregatti-malliston talot ovat maltillisia neliöiltään, mutta avaruudesta ei silti ole tingitty. Suuret ikkunat tuovat ympäröivän luonnon osaksi kotia ja korkeuksiin nouseva olohuoneen katto tuo tilan tuntua pieneenkin taloon.

Fregatti-talomallin tunnistaa modernista pystyrimalomalaudoituksesta, jyrkästä kattokaltevuudesta, suurista maisemaikkunoista sekä sisälle esille jätetyistä kattoparruista. Julkisivussa painottuvat talon lyhyemmät sivut, joihin sijoittuvat niin pääsisäänkäynti kuin näyttävät olohuoneen ikkunatkin. Tämän ansiosta Fregatti soveltuu erityisen hyvin tiiviisti kaavoitetuille alueille ja pitkille, kapeille tonteille.

ekologisuus palvelee asujaa

Fregatti-talomallit on suunniteltu mahdollisimman järkevän kokoisiksi, mikä vaikuttaa asumiskustannuksiin. Lisäksi materiaalivalinnoissa on käytetty ekologisia ratkaisuja, esimerkiksi ulkoverhous on pohjoisessa kasvanutta tiukkasyistä kuusipuuta. Voit valita kaikkiin Kannustalon Fregatti-talomalleihin luonnollisen Ekovilla-puukuitueristeen. Kaikki käyttämämme pintamateriaalit täyttävät M1-päästöluokituksen.

Lue enemmän KannustaloEKO-rakenteesta.

Fregatti 96, talomallit sopivat omakotiasumiseen tiiviisti kaavoitetuille alueille kuin myös vapaa-ajan asumiseen luonnonrauhaan.

Mallisto syntyi yhteistyössä Valkoinen Harmaja -blogin kanssa

”Suunnittelin Villa Fregatin unelmieni talon pohjalta. Tavoitteena oli luoda sympaattinen pieni talo, joka olisi samalla tyylikäs ja kotoisa; kakkoskoti perheellemme.”

– Suvi Melender-Lågland, Valkoinen Harmaja -bloggaaja ja Fregatti-malliston suunnittelija

suvi-valkoinen-harmajakannustalo-x-valkoinen-harmaja

Villa Fregatti on unelmien täyttymys

Olen lapsesta saakka rakastanut taloja ja pohjapiirrustusten piirtäminen oli yksi lapsuuteni lempipuuhistani. Ei liene ihmekään, että meistä tuli innokkaita talonrakentajia: olemme mieheni kanssa rakentaneet kolme omakotitaloa reilun kymmenen vuoden sisällä.

Suunnittelin Villa Fregatin unelmieni talon pohjalta. Tavoitteena oli luoda sympaattinen pieni talo, joka olisi samalla tyylikäs ja kotoisa; kakkoskoti perheellemme. Talon nimi juontaa juurensa lapsuuteeni: lapsuudenkotini sijaitsi Fregatti-nimisellä kadulla ja siitä lähtien Fregatti-nimi on kulkenut perheeni mukana eri tavoin. Merihenkinen ”Fregatti” sopii saaristolaistaloista inspiroituneen talomalliston nimeksi.

Fregatti-mallistossa on monta arkkitehtuurista yksityiskohtaa, jota olen ihaillut vuosikaudet: modernia pystyrimoitusta, suuria ikkunoita sekä kulmaikkunoita, esille jätettyjä kattoparruja, korkeaa avaraa tilaa sekä ajattoman kodikasta tunnelmaa.

– Suvi Melender-Lågland, Valkoinen Harmaja -bloggaaja ja Fregatti-malliston suunnittelija

Katso lisää videoita Suvin perheen Villa Fregatista.

villa-fregatti-etusivu

Korkeuksiin nouseva olohuoneen katto tuo tilan tuntua pieneenkin taloon. Pyöreä ikkuna on lisävaruste.

villa-fregatti-luonnon-keskellavilla-fregatti-olohuone

Kuvat: Valkoinen Harmaja, Instagram.

Seuraa Villa Fregatin rakentumista Instagramissa!

Pinta­materiaalit

Kannustalon Sisustusstudio palvelee Muuttovalmis-talopaketin ostajaa. Voit valita kotisi pintamateriaalit laajasta materiaalivalikoimastamme, joka on koottu yhteistyössä sisustusalan parhaiden ammattilaisten kanssa. Tutustu tarkemmin Kannustalon muuttovalmiiden sisustukseen.

Suvin pintamateriaali­valinnat

Valitsin Kannustalon laajasta pintamateriaalivalikoimasta ajattoman tyylikkäät poiminnat kahdesta eri hintaluokasta pihistä-panosta-tyyliin. Minusta pintamateriaaleissa kannattaa säilyttää suhteellisen neutraali ja harmoninen linja, jolloin ne kestävät parhaiten aikaa. Ajattomuus on myös ekologista. Ajankohtaisuutta ja “revittelyä” voi tehdä hyvin yksityiskohdissa, mutta kiinteitä ratkaisuja on työläämpi ja kalliimpi muuttaa trendien vaihtuessa.

Pihistä

fregatti-sisustus-pihista

Pihistä-kollaasin materiaalit on poimittu hintaluokasta 1. Edullisempi hintaluokka ei tarkoita suinkaan sitä, että tyylistä pitäisi tinkiä. Edullisemmasta hintaluokasta löytyy esimerkiksi aivan ihastuttavaa kalanruotolaminaattia sekä valkoisia peruslaattoja, jotka näyttävät hyvältä vuodesta toiseen. Listat, kattopaneelit ja väliovet ovat edullisimpia valkoisessa värissä.

Panosta

fregatti-sisustus-panosta

Panosta-kollaasin poiminnat tein hintaluokasta 4. Korkeampi hinta merkitsee aitoja materiaaleja, kuten puuta ja luonnonkiveä. Tästä hintaluokasta löytyy eri muotoisia laattoja ja mosaiikkeja, lankkuparkettia sekä täyttä puuta olevaa kattopaneelia. Värilliset, esimerkiksi mustat, listat ja väliovet kuuluvat korkeimpaan hintaluokkaan.

Käy sisustuskierroksella Villa Fregatissa

fregatti-147-olohuone

Fregatti 147 olohuone, keittiö ja ruokailutila ovat avaraa yhtenäistä tilaa. Lankkuparketteja löytyy hintaryhmistä 3 ja 4. Kaappien sisälle kätkeytyvä keittiö on erikoisratkaisu.

fregatti-147

Fregatti 147, kaksikerroksinen Fregatti sopii hyvin tiiviistirakennetuille alueille. Sivuseinien ikkunoita voidaan sijoitella näkymien mukaan.


Ota yhteyttä ja kerromme lisää

Ota yhteyttä Kannustalo-myyjään.