Rakentaja­tarinoita – Suomen kauneimpia koteja

Toiminta-ajatuksemme on: Rakennamme taloja, mutta ensisijaisesti, Me teemme Koteja. Olemme koonneet tänne rakentajatarinoita toimittamistamme kauniista omakotitaloista, osa niistä on perinteisiä talopaketteja osa muuttovalmistoimituksia – kaikki Koteja. Tervetuloa tutustumaan Suomen kauneimpiin Kannustalo-Koteihin!

aivan-taydellinen-rauhala-virittaytyy-jouluun-etusivu

AIVAN TÄYDELLINEN RAUHALA VIRITTÄYTYY JOULUUN

Kolmas kerta toden sanoo. Kun Sassa ja Joni Suna rakensivat kolmannen yhteisen talonsa, he valitsivat Kannustalon Rauhalan. – Tässä kodissa emme muuttaisi mitään, he sanovat tyytyväisinä valmistellessaan kotiaan jouluun.

Lue tarina
unelmista-totta-yhteistyolla

UNELMISTA TOTTA YHTEISTYÖLLÄ

Tämän kirjoituksen taustalla on kahden ikivihreän ensikertalaisen kodin suunnittelu- ja rakennustyö kaikkine kompurointeineen.

Lue tarina
kannustalo8-x

JUHAN JA PÄIVIN BEACH HOUSE ON LOPPU­ELÄMÄN KOTI

Perheellä oli haaveissa beach house -tyyppinen koti, jossa olisi monta kattolyhtyä, erkkereitä ja lasiterassi. Onnistuisiko kaiken toteuttaminen talotehtaassa?

Lue tarina
mustista-lego-palikoista-etusivu

Mustista LEGO-palikoista upeaksi atrium-Harmajaksi

”Kannustalon kanssa homma lähti heti käyntiin. Rakentaminen oli helppoa, sillä saimme koko ajan asiantuntija-apua”. Heidi ja Juha Rouhiainen halusivat rakentaa U:n muotoisen, modernin talon. Koti toteutettiin perheen ideoiden pohjalta Harmajan hengessä.

Lue tarina
se-oikea-oma-koti-etusivu

Pariskunta rakensi unelmiensa Lato-kodin

Kun elämä haastaa uskaltamaan, ei aina ole helppoa olla rohkea. Katrin vakava sairastuminen antoi Katrin ja Juhan unelmille siivet: he päättivät rohkeasti rakentaa talon itse ja toteuttivat haaveilemansa omakotitalon rakentamisurakan.

Lue tarina
rauhala-sjoki-levea

Tarina, jota ei koskaan kerrottu

Haaveilimme monen muun nuoren parin tavoin omasta talosta. Saimme tontin, joka sijaitsee kauniisti virtaavan Seinäjoen rannalla. Totesimme vanhan talon korjauksen mahdottomaksi ja päätimme purkaa vanhan ja aloittaa uuden rakentamisen.

Lue tarina
villa-walo-1-levea

Villa Walo

Laura Valo ja Kimmo Heinonen olivat rakentamassa Rauhala-taloonsa isoa terassia, kun he päättivät muuttaa suunnitelmaa ja tehdä terassista lasitetun kuistin.

Lue tarina
lato-ystavanpaiva-0-banner

Ystävät tulivat apuun

Kuopiolainen Sopasen perhe rakensi itselleen jo toisen Kannustalon. Juuri kun uuteen kotiin oltiin muuttamassa, tapahtui jotakin, joka tuntui pysäyttävän koko perheen elämän. Onneksi ystävät tulivat apuun.

Lue tarina
kannustalo-pika-etusivu

Muutto­valmis räätälöity Aurora

Talon asiakas oli ihastunut messuvoittaja Auroran tyyliin. Hän tilasi ensimmäiset taloesitteet jo vuonna 2005. Haaveissa oli rakennuttaa jonain päivänä muuttovalmis, räätälöity Aurora-tyylinen koti pääkaupunkiseudulle.

Lue tarina
julkisivu-iltavalaistus-etusivu-thumbnail

REETAN NÄKÖINEN LATO

Reetta Tokola haaveili oman talon rakentamisesta ainakin kymmenen vuotta. Katseli taloja, selaili esitteitä, etsi valmista mummonmökkiä. Lopulta tuli aika toteuttaa unelmia. Syntyi Reetan oma Lato – Ko-To-La. Nimessä yhdistyvät koto, lato ja Tokola.

Lue tarina
junnikkalan-aurora

Junnikkalan Aurora on ihmisten kohtaamispaikka

Kotimme suunniteltiin aktiiviseen arkikäyttöön. Talossamme on tunnelmaltaan ja toiminnoiltaan erilaisia tiloja lasten ja aikuisten tarpeisiin. yksi suosituimpia paikkoja erityisesti perheen nuorten kesken on piharakennus, joka tarvittaessa muuttuu vaikka nuorisotilaksi.

Lue tarina
maalla-tai-kaupungissa

Maalla tai kaupungissa - aina kuin kotonaan

Urbaani ja luonto ovat yhdistyneet elämässäni läpi opiskelu- ja työelämän. Mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän kaipaan kotiseudulleni, omille juurilleni. Ykköskoti vaihtui vuosi sitten muutaman sadan metrin päästä isosta maalaistalosta pienen kosken rannalla seisovaan Harmajaan.

Lue tarina
olemme-opetelleet-unelmoimaan

Olemme opetelleet unelmoimaan

Elämämme aikana olemme opetelleet unelmoimaan. Unelmia on tarvittu erityisesti silloin, kun olosuhteet ovat olleet meitä vastaan. Vastoinkäymisiä on riittänyt ja kaikki unelmamme eivät ole toteutuneet – ainakaan vielä. Mutta moni toteutunut unelma on jo nyt ylittänyt villeimmätkin toiveemme.

Lue tarina
talkojen-toimiva-talo

Talkojen toimiva talo

Ensimmäinen talomme oli malliltaan perinnetalo. Halusimme seuraavasta kodistamme modernin, sillä emme halunneet koti-ikävän iskevän. Harmaja on täyttänyt toiveemme toimivasta kodista.

Lue tarina
unelmamme-asettui-luonnon-keskelle

Unelmamme asettui luonnon keskelle

Asuimme jonkin aikaa Helsingin keskustassa, mutta pian harrastimme sunnuntaisin asunto- ja tontti-ilmoitusten lukemista. Autoomme kertyi tuhansia kilometrejä etsiessämme unelmakotia. Tavoittamattomana haaveena oli kivinavetta järvenrannalla, se ei ehkä toteutunut, mutta saimme tilalle jotain yhtä hyvää.

Lue tarina
unelma-omasta-kodista-x

Unelma omasta Kodista

Koti on elämän tärkeimpiä asioita. Koti kuvastaa asukkaidensa unelmia elämästä, kodin pitää tuntua kodilta. Siellä pitää voida olla ja elää.

Koti räätälöitiin Rauhala 153 mallin pohjalta. Perhe valitsi toimitustavaksi räätälöidyn talopakettitoimituksen, josta yhteistyökumppanit jatkoivat rakentamista.

Lue tarina
rauhala-rapattu_001-x

Rapattu Rauhala-Koti

Hyvin suunniteltu piha vastaa koko perheen toiveita: pojille oma leikkipaikka, isälle kasvihuone ja äidille upea terassi, jolta voi ihailla pihaa ja seurata lasten leikkejä.

Lue tarina
skk-helena-12-x

Sisustus­suunnittelijan oma Harmaja: ”Halusin kerralla valmiin kodin”

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala oli mukana ideoimassa Harmaja-mallistoa. Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä toimiva koti kiireistä arkea elävälle ja yhteistä aikaa arvostavalle perheelle. Aluksi oli puhe vain yhdestä talomallista, mutta työn edetessä mallisto kasvoi – ja myös Helenasta itsestään tuli Harmaja-rakentaja. Helena rakennutti Harmaja-mallista itselleen kakkoskodin Savon sydämeen.

Lue tarina
vihervaara-kokkola-004-x

Tunnelmallinen Vihervaara Kokkolassa

Asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltu tunnelmallinen omakotitalo. Kokkolalainen viisihenkinen yrittäjäperhe ihastui Hämeenlinnan asuntomessujen messuvoittaja Vihervaaraan. Sen pohjalta alettiin räätälöidä perheen toiveiden mukaan tontille sopivaa kokonaisuutta.

Lue tarina
aurora-perhe-000-x

Lapsiperheen Aurora

Joskus vuosia sitten kauhajokinen Kirsi jutteli ystäviensä kanssa maailmasta ja sen kiinnostavista kolkista. Kumpi kiinnostaa enemmän: Amerikka vai Afrikka? Kirsi tokaisi eteläpohojalaisen pontevasti: ”En voisi kuvitellakaan työntäväni lastenvaunuja jossain Niagaralla!”. Kuinkas sitten kävikään?

Lue tarina
skk-harmaja-000-x

Vihervaara HARMAJA ulkoasulla

Asiakasperhe ihastui messuvoittaja Vihervaaran toimivaan pohjaratkaisuun. Samanaikaisesti heitä miellytti Harmaja-malliston julkisivujen moderni arkkitehtuuri. Suunnittelijamme toteuttivat perheen toiveet tontin vaatimukset huomioon ottaen. Tässä lopputulos.

Lue tarina
willa-aawa-000-x

Willa Aawa - Koti meren rannalla

Gustafssonin perheen uusi Harmaja-koti rakennettiin meren äärelle Turun Rymättylään. Suunnittelun lähtökohtana oli valmis talomalli, joka muokattiin persoonalliseksi ja haastavalle kalliotontille sopivaksi yhdessä arkkitehti Tiina Pyykön kanssa.

Lue tarina
villa-vaahtokarkki-001-x

Villa Vaahtokarkki

Mari ja Anssi Tullilan perheen herttainen koti, blogistakin tuttu Villa Vaahtokarkki, lähti liikkeelle hetken oikusta.

Lue tarina
harmaja-vuokatti-001-x

Kakkoskodista tuli ykköskoti

Keski-Suomessa asuva lapsiperhe rakensi kakkoskodin järven rannalle Sotkamoon, Kainuuseen. Kodin suunnittelu lähti liikkeelle Kannustalon Harmaja-mallistosta ja se toteutettiin Kannustalon räätälitoimituksena.

Lue tarina
severi-001.jpg-x

Ei ihan tavallisia rakentajia

Ajattelimme rakentaa talon, mutta huomasimme pian, että talon ohessa rakensimme elämäämme – pienistä palasista. Lopputulos on kaunis. Tämä on perheemme suuri kertomus.

Lue tarina
harmaja-rannalla-001-x

Harmaja meren rannalla

Harmaja meren rannalla. Koti ja kesämökki löysivät rannalla yhteisen sävelen.

Lue tarina
harmaja-mantsala-000-x

Harmaja verivaahteroiden katveessa

Eija ja Tapio Niemi suunnittelivat muuttoa Mäntsälän keskustaan pitkään ja hartaasti. Muutaman vuoden Harmajassa asuttuaan pariskunta ihmettelee, mikseivät he muuttanee ihmisten ilmoille jo ajat sitten.

Lue tarina
rauhala_purola_001-x

Purolan Rauhala

Perhe rakensi unelmiensa Kodin perintömaille, jossa suku on asunut jo viiden sukupolven ajan. Perhe sanoo, että muutto pienestä kerrostaloasunnosta isoon taloon oli huima hyppäys, mutta tärkeintä on ollut se, että lapset saavat asua nyt luonnon keskellä lähisuvun ympäröimänä.

Lue tarina
aurora178_001-x

Muuttovalmis Aurora

Tervetuloa tutustumaan Oravaisten tehtaallamme rakennettuun kaksikerroksiseen muuttovalmiiseen Auroraan. Talo on tehty moduulitekniikalla: Kaikki pinnat – parketit, tapetit ja laatat – sekä keittiö, pesuhuoneet ja sauna tehtiin valmiiksi tehtaalla. Rakennusaika tontilla oli vain muutama viikko. Tämän nopeammaksi rakentaminen ei voi tulla!

Lue tarina
aurora_lahti_001-x

Aurora – valon talo

Kun teimme päätöksen tontin hankkimisesta, oli talomallikin jo valmiiksi mietitty: siihen sopii vain yksi talo, Heinolassa 2004 esitelty ”valon talo”, Aurora.Meillä oli vahva visio Aurorastamme jo suunnittelupöydällä ja sisustus syntyi samaan aikaan talon pohjaratkaisuja miettiessä.

Lue tarina
lato_krt_001-x

Valoisa Lato

Perheen lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Vanhemmat rakensivat vapaa-ajankodikseen Ladon, jossa on taiturimaista tilankäyttöä sekä tilaa myös viikonloppuvieraille.

Lue tarina
harmaja_kalaranta_001-x

Kalarannan Harmaja

Kaupunkikodin vastapainoksi saaristoon rakennetusta vapaa-ajantalosta on tullut kaivattu rentoutumispaikka.
Sisustusta lämmittää runsas puunkäyttö, jota on arkkitehdin piirtämissä ja puusepän taidokkaasti toteuttamissa kiintokalusteissa, liukuovissa ja alaslasketuissa katoissa.

Lue tarina
ainola_holmajarvi_002-x

Hormajärven ylväs Ainola

Kun näin ensimmäisen kerran Hormajärven upeat maisemat, niin totesin että tämähän on kuin äidin lapsuuden ajan Karjalasta. Olimme nähneet asuntomessuilla Kannustalon Ainolan vuosia aikaisemmin ja siinä oli talo, joka sopisi tontillemme. Villa Vanamoksi ristityn kotimme sisustus on rönsyilevän romanttista ja talon ulkoinen ja sisäinen muotokieli on suunniteltu yhteneväiseksi.

Lue tarina
aurora_tottijarvi_012-x

Aurora järven rannalla

Tottijärven Aurora näkyy jo kaukaa ja sieltä näkee kauas. Komean kartanon valoisa sisäpuoli ja komea ulkopuoli ovat sopusoinnussa keskenään.

Lue tarina
long_island_001-x

Long Island

Kannustalon Long Island on jo perheen neljäs omin käsin rakennettu Koti. Talon sisustus on valoisa ja vaalea, uusenglantilaiseen tyyliin.

Lue tarina
valkoinen_harmaja_002-x

Valkoinen Harmaja

Vuosien haaveilu toteutui ja perhe viettää onnellista elämää valkoisessa Harmajassa. Koti on valoisa ja avara ja suunniteltu sillä mielellä, että tilat toimivat lapsiperheen arjessa.

Lue tarina
lato_koskinen_001-x

Elämää unelmien Ladossa

Muotoilija Ulla Koskisen ja Sameli Rantasen perheelleen sunnittelema Koti oli lähtökohtana Kannustalon Lato-mallistolle. Ankaran selkeälinjainen, ikiaikainen muotokieli on saanut innoituksensa perinteisestä suomalaisesta Ladosta. Sen rehellinen tunnelma koskettaa maanosasta ja kulttuurista riippumatta.

Lue tarina
long_island_lahela_001-x

Long Island Tuusulassa

Long Island -talossamme on paljon avaraa tilaa, mutta silti kokonaisuus tuntuu kodikkaalta. Talon keskellä oleva korkea ja avoin tila luo tunteen, että tilassa on helppo hengittää.

Lue tarina
vihervaara_kalajoki_001-x

Vihervaara Kalajoella

Tämä Vihervaara suunniteltiin Long Island 180 –mallin pohjalta yhteistyössä rakentajaperheen kanssa. Talon julkisivuja leimaavat jyrkästä katosta nousevat tunnelmalliset kattolyhdyt ja ylellisen iso, osittain lasitettu terassi.

Lue tarina
moderni_rauhala_001-x

Moderni Rauhala

Alussa lähdimme liikkeelle perinteisestä Rauhalasta, mutta yksi asia johtaa usein toiseen ja lopulta jossakin vaiheessa ihastuimme Rauhalan modernimpaan ulkoasuun.

Lue tarina
aurora_nurmijarvi_001-x

Aurora Nurmijärvellä

Muutama vuosi sitten asuimme vielä viihtyisässä omassa kerrostaloesunnossa Espoossa. Meillä ei ollut tarkoitusta lähteä rakentamaan omaa taloa. Toisin kuitenkin kävi.

Lue tarina
lato_littoinen_004-x

Ladon valoisaa kauneutta

Kolmilapsinen perhe rakensi itselleen kodiksi Ladon, joka on täynnä valoa, väriä ja elämäniloa. Valkoiset pinnat ja Kannustalon erikoiskorkea huonekorkeus korostavat tilantuntua. Isot maisemaikkunat yhdistävät sisätilat luontoon.

Lue tarina
paritalo_001-x

Rauhala paritalo

Kannustalon valmiista malleista voidaan tehdä myös helposti paritaloja. Kaksi siskosta rakensi tämän mansardikattoisen Rauhala-paritalon vanhaan pihapiiriin Vihtiin. Räätälöidyn kodin pohjaratkaisu suunniteltiin Rauhala 153 -mallin pohjalta.

Lue tarina
aurora_porvoo_003-x

Linnamäen kupeessa ihana Aurora

Kun Porvoon kaupunki huutokauppasi kolme tonttia Linnamäen kupeessa syksyllä 2010, Anette ja Bob Sundström ajattelivat: ”Nyt tai ei koskaan!”.

Lue tarina
harmaa_aurora_001-x

Harmaassa Aurorassa

Johanna Kähkönen uskoo vahvasti siihen, että kun on saavuttanut jotain oikein ihanaa itselle, niin sitä ei saa piilottaa muilta. Onnesta ja sen mahdollisuudesta pitää kertoa muillekin!

Lue tarina
luikku_joulu_001-x

Väriterapiaa Huvikummussa

Koillismaalla asuva perhe ihastui messuvoittaja Rauhalaan. Sen pohjaratkaisua räätälöitiin perheen toiveiden mukaan.Talo sai nimekseen Huvikumpu.

Lue tarina