Suomen kauneimpia koteja

Toiminta-ajatuksemme on: Me olemme rakentaneet ja rakennamme taloja, mutta ensisijaisesti kuitenkin Me teemme Koteja. Olemme koonneet tänne kuvakertomuksia toimittamistamme kauniista omakotitaloista, osa niistä on perinteisiä talopaketteja osa muuttovalmistoimituksia – kaikki Koteja. Tervetuloa tutustumaan Suomen kauneimpiin Kannustalo-Koteihin!

Rapattu Rauhala-Koti

Hyvin suunniteltu piha vastaa koko perheen toiveita: pojille oma leikkipaikka, isälle kasvihuone ja äidille upea terassi, jolta voi ihailla pihaa ja seurata lasten leikkejä. Ammattilaisten toteuttama, kaunis puutarha on yhtä aikaa sekä harkitun tyylikäs ja kaunis että helppohoitoinen.

Itselle suunniteltu Harmaja

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala oli mukana ideoimassa Harmaja-mallistoa. Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä toimiva koti kiireistä arkea elävälle ja yhteistä aikaa arvostavalle perheelle. Aluksi oli puhe vain yhdestä talomallista, mutta työn edetessä mallisto kasvoi – ja myös Helenasta itsestään tuli Harmaja-rakentaja. Helena rakennutti Harmaja-mallista itselleen kakkoskodin Savon sydämeen.

Tunnelmallinen Vihervaara Kokkolassa

Asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltu tunnelmallinen omakotitalo. Kokkolalainen viisihenkinen yrittäjäperhe ihastui Hämeenlinnan asuntomessujen messuvoittaja Vihervaaraan. Sen pohjalta alettiin räätälöidä perheen toiveiden mukaan tontille sopivaa kokonaisuutta.

Lapsiperheen Aurora

Joskus vuosia sitten kauhajokinen Kirsi jutteli ystäviensä kanssa maailmasta ja sen kiinnostavista kolkista. Kumpi kiinnostaa enemmän: Amerikka vai Afrikka? Kirsi tokaisi eteläpohojalaisen pontevasti: ”En voisi kuvitellakaan työntäväni lastenvaunuja jossain Niagaralla!”. Kuinkas sitten kävikään?

Vihervaara HARMAJA ulkoasulla

Asiakasperhe ihastui messuvoittaja Vihervaaran toimivaan pohjaratkaisuun. Samanaikaisesti heitä miellytti Harmaja-malliston julkisivujen moderni arkkitehtuuri. Suunnittelijamme toteuttivat perheen toiveet tontin vaatimukset huomioon ottaen. Tässä lopputulos.

Willa Aawa - Koti meren rannalla

Gustafssonin perheen uusi Harmaja-koti rakennettiin meren äärelle Turun Rymättylään. Suunnittelun lähtökohtana oli valmis talomalli, joka muokattiin persoonalliseksi ja haastavalle kalliotontille sopivaksi yhdessä arkkitehti Tiina Pyykön kanssa.

Villa Vaahtokarkki

Mari ja Anssi Tullilan perheen herttainen koti, blogistakin tuttu Villa Vaahtokarkki, lähti liikkeelle hetken oikusta.

Kakkoskodista tuli ykköskoti

Keski-Suomessa asuva lapsiperhe rakensi kakkoskodin järven rannalle Sotkamoon, Kainuuseen. Kodin suunnittelu lähti liikkeelle Kannustalon Harmaja-mallistosta ja se toteutettiin Kannustalon räätälitoimituksena. Huikea järvimaisema haluttiin ottaa osaksi sisätiloja. Järvenpuoleinen seinä on lähes kokonaan suurta maisemaikkunaa. Ulkopuolelta mustaksi maalattu talo kätkeytyy hyvin osaksi maisemaa.

Ei ihan tavallisia rakentajia

Ajattelimme rakentaa talon, mutta huomasimme pian, että talon ohessa rakensimme elämäämme – pienistä palasista. Lopputulos on kaunis. Tämä on perheemme suuri kertomus.

Harmaja meren rannalla

Harmaja meren rannalla  Koti ja kesämökki löysivät rannalla yhteisen sävelen.

Harmaja verivaahteroiden katveessa

Eija ja Tapio Niemi suunnittelivat muuttoa Mäntsälän keskustaan pitkään ja hartaasti. Muutaman vuoden Harmajassa asuttuaan pariskunta ihmettelee, mikseivät he muuttanee ihmisten ilmoille jo ajat sitten.

Purolan Rauhala

Perhe rakensi unelmiensa Kodin perintömaille, jossa suku on asunut jo viiden sukupolven ajan. Perhe sanoo, että muutto pienestä kerrostaloasunnosta isoon taloon oli huima hyppäys, mutta tärkeintä on ollut se, että lapset saavat asua nyt luonnon keskellä lähisuvun ympäröimänä.

Muuttovalmis Aurora

Tervetuloa tutustumaan Oravaisten tehtaallamme rakennettuun kaksikerroksiseen muuttovalmiiseen Auroraan. Talo on tehty moduulitekniikalla: Kaikki pinnat – parketit, tapetit ja laatat – sekä keittiö, pesuhuoneet ja sauna tehtiin valmiiksi tehtaalla. Rakennusaika tontilla oli vain muutama viikko. Tämän nopeammaksi rakentaminen ei voi tulla!

Aurora – valon talo

Kun teimme päätöksen tontin hankkimisesta, oli talomallikin jo valmiiksi mietitty: siihen sopii vain yksi talo, Heinolassa 2004 esitelty ”valon talo”, Aurora.Meillä oli vahva visio Aurorastamme jo suunnittelupöydällä ja sisustus syntyi samaan aikaan talon pohjaratkaisuja miettiessä.

Valoisa Lato

Perheen lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Vanhemmat rakensivat vapaa-ajankodikseen Ladon, jossa on taiturimaista tilankäyttöä sekä tilaa myös viikonloppuvieraille.

Kalarannan Harmaja

Kaupunkikodin vastapainoksi saaristoon rakennetusta vapaa-ajantalosta on tullut kaivattu rentoutumispaikka.

Sisustusta lämmittää runsas puunkäyttö, jota on arkkitehdin piirtämissä ja puusepän taidokkaasti toteuttamissa kiintokalusteissa, liukuovissa ja alaslasketuissa katoissa.

Hormajärven ylväs Ainola

Kun näin ensimmäisen kerran Hormajärven upeat maisemat, niin totesin että tämähän on kuin äidin lapsuuden ajan Karjalasta.

Olimme nähneet asuntomessuilla Kannustalon Ainolan vuosia aikaisemmin ja siinä oli talo, joka sopisi tontillemme.

Villa Vanamoksi ristityn kotimme sisustus on rönsyilevän romanttista ja talon ulkoinen ja sisäinen muotokieli on suunniteltu yhteneväiseksi.

Aurora järven rannalla

Tottijärven Aurora näkyy jo kaukaa ja sieltä näkee kauas. Komean kartanon valoisa sisäpuoli ja komea ulkopuoli ovat sopusoinnussa keskenään.

Long Island

Kannustalon Long Island on jo perheen neljäs omin käsin rakennettu Koti. Talon sisustus on valoisa ja vaalea, uusenglantilaiseen tyyliin.

Valkoinen Harmaja

Vuosien haaveilu toteutui ja perhe viettää onnellista elämää valkoisessa Harmajassa. Koti on valoisa ja avara ja suunniteltu sillä mielellä, että tilat toimivat lapsiperheen arjessa.

Elämää unelmien Ladossa

Muotoilija Ulla Koskisen ja Sameli Rantasen perheelleen sunnittelema Koti oli lähtökohtana Kannustalon Lato-mallistolle. Ankaran selkeälinjainen, ikiaikainen muotokieli on saanut innoituksensa perinteisestä suomalaisesta Ladosta. Sen rehellinen tunnelma koskettaa maanosasta ja kulttuurista riippumatta. Ullan ja Samelin Lato on herättänyt kiinnostusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Heidän Kotinsa on esitelty monissa maailman johtavissa sisustuslehdissä ja sisustuskirjoissa niin Euroopassa, Yhdysvalloissa kuin Japanissakin. Tervetuloa kuvamatkalle Kannustalon ensimmäiseen Latoon!

Long Island Tuusulassa

Long Island -talossamme on paljon avaraa tilaa, mutta silti kokonaisuus tuntuu kodikkaalta. Talon keskellä oleva korkea ja avoin tila luo tunteen, että tilassa on helppo hengittää.

Vihervaara Kalajoella

Tämä Vihervaara suunniteltiin Long Island 180 –mallin pohjalta yhteistyössä rakentajaperheen kanssa. Talon julkisivuja leimaavat jyrkästä katosta nousevat tunnelmalliset kattolyhdyt ja ylellisen iso, osittain lasitettu terassi.

Kannustalon erikoiskorkea huonekorkeus, taitava tilankäyttö ja harkittu värimaailma korostavat Kodin levollista tunnelmaa – sielu lepää. Vinot katot tuovat ripauksen romantiikkaa yläkertaan.

Moderni Rauhala

Alussa lähdimme liikkeelle perinteisestä Rauhalasta, mutta yksi asia johtaa usein toiseen ja lopulta jossakin vaiheessa ihastuimme Rauhalan modernimpaan ulkoasuun.

Kotimme on moderni Rauhala maustettuna pikantilla Harmajalla! Olemme tyytyväisiä prosessin lopputulokseen.

Aurora Nurmijärvellä

Muutama vuosi sitten asuimme vielä viihtyisässä omassa kerrostaloesunnossa Espoossa. Meillä ei ollut tarkoitusta lähteä rakentamaan omaa taloa. Toisin kuitenkin kävi.

Ladon valoisaa kauneutta

Kolmilapsinen perhe rakensi itselleen kodiksi Ladon, joka on täynnä valoa, väriä ja elämäniloa. Valkoiset pinnat ja Kannustalon erikoiskorkea huonekorkeus korostavat tilantuntua. Isot maisemaikkunat yhdistävät sisätilat luontoon.

Rauhala paritalo

Kannustalon valmiista malleista voidaan tehdä myös helposti paritaloja. Kaksi siskosta rakensi tämän mansardikattoisen Rauhala-paritalon vanhaan pihapiiriin Vihtiin. Räätälöidyn kodin pohjaratkaisu suunniteltiin Rauhala 153 -mallin pohjalta. Talon runkosyvyyttä kasvatettiin ja pohjaratkaisua muutettiin asukkaiden tarpeisiin sopivaksi. Sisäänkäynti oli aluksi avokuistilta. Ne muutettiin muutaman asumisvuoden jälkeen lämpimiksi lasikuisteiksi.

Linnamäen kupeessa ihana Aurora

Kun Porvoon kaupunki huutokauppasi kolme tonttia Linnamäen kupeessa syksyllä 2010, Anette ja Bob Sundström ajattelivat: ”Nyt tai ei koskaan!”.

Harmaassa Aurorassa

Johanna Kähkönen uskoo vahvasti siihen, että kun on saavuttanut jotain oikein ihanaa itselle, niin sitä ei saa piilottaa muilta. Onnesta ja sen mahdollisuudesta pitää kertoa muillekin!

Väriterapiaa Huvikummussa

Koillismaalla asuva perhe ihastui messuvoittaja Rauhalaan. Sen pohjaratkaisua räätälöitiin perheen toiveiden mukaan.Talo sai nimekseen Huvikumpu. Ulkoapäin talo näyttää hyvinkin perinteiselle postikorttimaisen, kuulaan talvimaiseman keskellä. Sisällä tunnelma onkin jo ihan toisenlainen. Harvoin näkee mitään vastaavaa. Koko Koti on täynnä valoa, väriä ja elämäniloa.  – Uskomme, että modernilla tavalla sisustettu perinteisen näköinen talo näyttää hyvälle vielä 50 vuoden päästä, perhe sanoo. Tulkaahan peremmälle!