Suomen kauneimpia koteja

Toiminta-ajatuksemme on: Me olemme rakentaneet ja rakennamme taloja, mutta ensisijaisesti kuitenkin Me teemme Koteja. Olemme koonneet tänne kuvakertomuksia toimittamistamme kauniista omakotitaloista, osa niistä on perinteisiä talopaketteja osa muuttovalmistoimituksia – kaikki Koteja. Tervetuloa tutustumaan Suomen kauneimpiin Kannustalo-Koteihin!

Junnikkalan Aurora on ihmisten kohtaamispaikka

Kotimme suunniteltiin aktiiviseen arkikäyttöön. Talossamme on tunnelmaltaan ja toiminnoiltaan erilaisia tiloja lasten ja aikuisten tarpeisiin. yksi suosituimpia paikkoja erityisesti perheen nuorten kesken on piharakennus, joka tarvittaessa muuttuu vaikka nuorisotilaksi.

Maalla tai kaupungissa - aina kuin kotonaan

Urbaani ja luonto ovat yhdistyneet elämässäni läpi opiskelu- ja työelämän. Mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän kaipaan kotiseudulleni, omille juurilleni. Ykköskoti vaihtui vuosi sitten muutaman sadan metrin päästä isosta maalaistalosta pienen kosken rannalla seisovaan Harmajaan.

Olemme opetelleet unelmoimaan

Elämämme aikana olemme opetelleet unelmoimaan. Unelmia on tarvittu erityisesti silloin, kun olosuhteet ovat olleet meitä vastaan. Vastoinkäymisiä on riittänyt ja kaikki unelmamme eivät ole toteutuneet – ainakaan vielä. Mutta moni toteutunut unelma on jo nyt ylittänyt villeimmätkin toiveemme.

Talkojen toimiva talo

Ensimmäinen talomme oli malliltaan perinnetalo. Halusimme seuraavasta kodistamme modernin, sillä emme halunneet koti-ikävän iskevän. Harmaja on täyttänyt toiveemme toimivasta kodista.

Unelmamme asettui luonnon keskelle

Asuimme jonkin aikaa Helsingin keskustassa, mutta pian harrastimme sunnuntaisin asunto- ja tontti-ilmoitusten lukemista. Autoomme kertyi tuhansia kilometrejä etsiessämme unelmakotia. Tavoittamattomana haaveena oli kivinavetta järvenrannalla, se ei ehkä toteutunut, mutta saimme tilalle jotain yhtä hyvää.

Unelma omasta Kodista

Koti on elämän tärkeimpiä asioita. Koti kuvastaa asukkaidensa unelmia elämästä, kodin pitää tuntua kodilta. Siellä pitää voida olla ja elää.

Koti räätälöitiin Rauhala 153 mallin pohjalta. Perhe valitsi toimitustavaksi räätälöidyn talopakettitoimituksen, josta yhteistyökumppanit jatkoivat rakentamista.

MITTATILAUSTYÖNÄ TEHTY RANTAVILLA

Rantavilla rakennettiin kauniin Pyhäselän rannalle Joensuuhun. Perhe haaveili beach house -tyylisestä rakennuksesta. He olivat käyneet vuosien varrella paljon taloesittelyissä, messuilla ja keränneet ahkerasti ideoita uutta kotia varten.

Rapattu Rauhala-Koti

Hyvin suunniteltu piha vastaa koko perheen toiveita: pojille oma leikkipaikka, isälle kasvihuone ja äidille upea terassi, jolta voi ihailla pihaa ja seurata lasten leikkejä.

Itselle suunniteltu Harmaja

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala oli mukana ideoimassa Harmaja-mallistoa. Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä toimiva koti kiireistä arkea elävälle ja yhteistä aikaa arvostavalle perheelle. Aluksi oli puhe vain yhdestä talomallista, mutta työn edetessä mallisto kasvoi – ja myös Helenasta itsestään tuli Harmaja-rakentaja. Helena rakennutti Harmaja-mallista itselleen kakkoskodin Savon sydämeen.

Tunnelmallinen Vihervaara Kokkolassa

Asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltu tunnelmallinen omakotitalo. Kokkolalainen viisihenkinen yrittäjäperhe ihastui Hämeenlinnan asuntomessujen messuvoittaja Vihervaaraan. Sen pohjalta alettiin räätälöidä perheen toiveiden mukaan tontille sopivaa kokonaisuutta.

Lapsiperheen Aurora

Joskus vuosia sitten kauhajokinen Kirsi jutteli ystäviensä kanssa maailmasta ja sen kiinnostavista kolkista. Kumpi kiinnostaa enemmän: Amerikka vai Afrikka? Kirsi tokaisi eteläpohojalaisen pontevasti: ”En voisi kuvitellakaan työntäväni lastenvaunuja jossain Niagaralla!”. Kuinkas sitten kävikään?

Vihervaara HARMAJA ulkoasulla

Asiakasperhe ihastui messuvoittaja Vihervaaran toimivaan pohjaratkaisuun. Samanaikaisesti heitä miellytti Harmaja-malliston julkisivujen moderni arkkitehtuuri. Suunnittelijamme toteuttivat perheen toiveet tontin vaatimukset huomioon ottaen. Tässä lopputulos.

Willa Aawa - Koti meren rannalla

Gustafssonin perheen uusi Harmaja-koti rakennettiin meren äärelle Turun Rymättylään. Suunnittelun lähtökohtana oli valmis talomalli, joka muokattiin persoonalliseksi ja haastavalle kalliotontille sopivaksi yhdessä arkkitehti Tiina Pyykön kanssa.

Villa Vaahtokarkki

Mari ja Anssi Tullilan perheen herttainen koti, blogistakin tuttu Villa Vaahtokarkki, lähti liikkeelle hetken oikusta.

Kakkoskodista tuli ykköskoti

Keski-Suomessa asuva lapsiperhe rakensi kakkoskodin järven rannalle Sotkamoon, Kainuuseen. Kodin suunnittelu lähti liikkeelle Kannustalon Harmaja-mallistosta ja se toteutettiin Kannustalon räätälitoimituksena.

Ei ihan tavallisia rakentajia

Ajattelimme rakentaa talon, mutta huomasimme pian, että talon ohessa rakensimme elämäämme – pienistä palasista. Lopputulos on kaunis. Tämä on perheemme suuri kertomus.

Harmaja meren rannalla

Harmaja meren rannalla. Koti ja kesämökki löysivät rannalla yhteisen sävelen.

Harmaja verivaahteroiden katveessa

Eija ja Tapio Niemi suunnittelivat muuttoa Mäntsälän keskustaan pitkään ja hartaasti. Muutaman vuoden Harmajassa asuttuaan pariskunta ihmettelee, mikseivät he muuttanee ihmisten ilmoille jo ajat sitten.

Purolan Rauhala

Perhe rakensi unelmiensa Kodin perintömaille, jossa suku on asunut jo viiden sukupolven ajan. Perhe sanoo, että muutto pienestä kerrostaloasunnosta isoon taloon oli huima hyppäys, mutta tärkeintä on ollut se, että lapset saavat asua nyt luonnon keskellä lähisuvun ympäröimänä.

Muuttovalmis Aurora

Tervetuloa tutustumaan Oravaisten tehtaallamme rakennettuun kaksikerroksiseen muuttovalmiiseen Auroraan. Talo on tehty moduulitekniikalla: Kaikki pinnat – parketit, tapetit ja laatat – sekä keittiö, pesuhuoneet ja sauna tehtiin valmiiksi tehtaalla. Rakennusaika tontilla oli vain muutama viikko. Tämän nopeammaksi rakentaminen ei voi tulla!

Aurora – valon talo

Kun teimme päätöksen tontin hankkimisesta, oli talomallikin jo valmiiksi mietitty: siihen sopii vain yksi talo, Heinolassa 2004 esitelty ”valon talo”, Aurora.Meillä oli vahva visio Aurorastamme jo suunnittelupöydällä ja sisustus syntyi samaan aikaan talon pohjaratkaisuja miettiessä.

Valoisa Lato

Perheen lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Vanhemmat rakensivat vapaa-ajankodikseen Ladon, jossa on taiturimaista tilankäyttöä sekä tilaa myös viikonloppuvieraille.

Kalarannan Harmaja

Kaupunkikodin vastapainoksi saaristoon rakennetusta vapaa-ajantalosta on tullut kaivattu rentoutumispaikka.
Sisustusta lämmittää runsas puunkäyttö, jota on arkkitehdin piirtämissä ja puusepän taidokkaasti toteuttamissa kiintokalusteissa, liukuovissa ja alaslasketuissa katoissa.

Hormajärven ylväs Ainola

Kun näin ensimmäisen kerran Hormajärven upeat maisemat, niin totesin että tämähän on kuin äidin lapsuuden ajan Karjalasta. Olimme nähneet asuntomessuilla Kannustalon Ainolan vuosia aikaisemmin ja siinä oli talo, joka sopisi tontillemme. Villa Vanamoksi ristityn kotimme sisustus on rönsyilevän romanttista ja talon ulkoinen ja sisäinen muotokieli on suunniteltu yhteneväiseksi.

Aurora järven rannalla

Tottijärven Aurora näkyy jo kaukaa ja sieltä näkee kauas. Komean kartanon valoisa sisäpuoli ja komea ulkopuoli ovat sopusoinnussa keskenään.

Long Island

Kannustalon Long Island on jo perheen neljäs omin käsin rakennettu Koti. Talon sisustus on valoisa ja vaalea, uusenglantilaiseen tyyliin.

Valkoinen Harmaja

Vuosien haaveilu toteutui ja perhe viettää onnellista elämää valkoisessa Harmajassa. Koti on valoisa ja avara ja suunniteltu sillä mielellä, että tilat toimivat lapsiperheen arjessa.

Elämää unelmien Ladossa

Muotoilija Ulla Koskisen ja Sameli Rantasen perheelleen sunnittelema Koti oli lähtökohtana Kannustalon Lato-mallistolle. Ankaran selkeälinjainen, ikiaikainen muotokieli on saanut innoituksensa perinteisestä suomalaisesta Ladosta. Sen rehellinen tunnelma koskettaa maanosasta ja kulttuurista riippumatta.

Long Island Tuusulassa

Long Island -talossamme on paljon avaraa tilaa, mutta silti kokonaisuus tuntuu kodikkaalta. Talon keskellä oleva korkea ja avoin tila luo tunteen, että tilassa on helppo hengittää.

Vihervaara Kalajoella

Tämä Vihervaara suunniteltiin Long Island 180 –mallin pohjalta yhteistyössä rakentajaperheen kanssa. Talon julkisivuja leimaavat jyrkästä katosta nousevat tunnelmalliset kattolyhdyt ja ylellisen iso, osittain lasitettu terassi.

Moderni Rauhala

Alussa lähdimme liikkeelle perinteisestä Rauhalasta, mutta yksi asia johtaa usein toiseen ja lopulta jossakin vaiheessa ihastuimme Rauhalan modernimpaan ulkoasuun.

Aurora Nurmijärvellä

Muutama vuosi sitten asuimme vielä viihtyisässä omassa kerrostaloesunnossa Espoossa. Meillä ei ollut tarkoitusta lähteä rakentamaan omaa taloa. Toisin kuitenkin kävi.

Ladon valoisaa kauneutta

Kolmilapsinen perhe rakensi itselleen kodiksi Ladon, joka on täynnä valoa, väriä ja elämäniloa. Valkoiset pinnat ja Kannustalon erikoiskorkea huonekorkeus korostavat tilantuntua. Isot maisemaikkunat yhdistävät sisätilat luontoon.

Rauhala paritalo

Kannustalon valmiista malleista voidaan tehdä myös helposti paritaloja. Kaksi siskosta rakensi tämän mansardikattoisen Rauhala-paritalon vanhaan pihapiiriin Vihtiin. Räätälöidyn kodin pohjaratkaisu suunniteltiin Rauhala 153 -mallin pohjalta.

Linnamäen kupeessa ihana Aurora

Kun Porvoon kaupunki huutokauppasi kolme tonttia Linnamäen kupeessa syksyllä 2010, Anette ja Bob Sundström ajattelivat: ”Nyt tai ei koskaan!”.

Harmaassa Aurorassa

Johanna Kähkönen uskoo vahvasti siihen, että kun on saavuttanut jotain oikein ihanaa itselle, niin sitä ei saa piilottaa muilta. Onnesta ja sen mahdollisuudesta pitää kertoa muillekin!

Väriterapiaa Huvikummussa

Koillismaalla asuva perhe ihastui messuvoittaja Rauhalaan. Sen pohjaratkaisua räätälöitiin perheen toiveiden mukaan.Talo sai nimekseen Huvikumpu.